Zarautz (Gipuzkoa)

Gabonetako menua eta etxeko giroa

Gabonetako menua eta etxeko giroa Bisigua jaten zuten beti Gabonetan. Azalorea edo aza izaten zuten lehenbizi, gero kroketak eta ondoren bisigua edo angulak. Gainean konpota eta turroiak. Baserrietatik ekarritako sagardoa edaten zuten. Afalondoan jaiotzaren inguruko kantuak kantatzen zituzten.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ZAR-019-041 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Bisigua jaten zuten beti Gabonetan. Azalorea edo aza izaten zuten lehenbizi, gero kroketak eta ondoren bisigua edo angulak. Gainean konpota eta turroiak. Baserrietatik ekarritako sagardoa edaten zuten. Afalondoan jaiotzaren inguruko kantuak kantatzen zituzten.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia