1946 inguruan hasi ziren trainerillak Zarautzen

1946 inguruan hasi ziren trainerillak Zarautzen Arraunean ere gaztetan hasi zen, 1946-1947 inguruan, Anderrek 13-14 urte zituenean. Trainerillak jarri zituzten, uda Zarautzen pasatzen zuen madrildar baten ekimenez, Rocamora izeneko baten ekimenez. Hasieran Zarautzen bakarrik egiten zen. Arraunak, baina, ez du Zarautzen indar handirik izan. Aitenetxeko txabolan izaten ziren trainerillak. Zarauzko moila txarra da trainerillekin irteteko; eguraldi txarra zela, eta askotan geratzen ziren entrenatu gabe. Errekan entrenatu izan zuten batzuetan.