Zarautzen txistuak indar handia izan du

Zarautzen txistuak indar handia izan du Zarautzen txistuak indar handia izan du beti. Beraiek 60 txistulari izatera iritsi ziren. Dantzak ere izan du. Txistulari bandan zegoen bitartean, igandetan goizero jo behar izaten zuten, eta arratsaldetan, musikaren atsedenaldietan ere bai. Gainera, noizean behin, kontzertua kioskoan. Bestela, auzoetan, erromerietan... eta mendira joaten ziren bakoitzean. Baita beste jai batzuetan ere, Getarian, eta abarretan. Zarauzko ekimenaren ondoren, Getarian, Aian eta Orion ere dantza-taldeak sortzea lortu zuten.