Zaratamo (Bizkaia)

Behar asko eginda, pobre

Behar asko eginda, baina pobre bizi izan dira, goserik gabe. Kafesnea hartzen zuten, beste batzuek horixe ere ez.

- Gu pobre bizi izin gara, biher asko inddakuek gure bizixen.
- Zer baiá, beste batzuk baiño hobeto ezta? Ze bueno... ganadue eukite ta...
- Bai, pobre baie goserik ez, hori ez.
- Hori de.
- Goserik ez dogu euki. Goizien kafe ta esni edo emuten edo... bakoitxek guroguna edaten eben, ze beste etxek bazuten iguan baserrixen han e gorago Zaratamoko partien han ere esaten eurien batzuk, "kafe ta esnie [...] ekusi be ez!" Guk bai, kafe ta esnie guk bagenun goizin ta erguerdixen ta arrastin igual... Guk bai, kafe ta esni ta hori eukitten gendun. Amak emoten oskun hori, beste batzuk hor ezer bez. Ze ordun jente pobri bizi zen [...].
- Bai.
- Ta baserrixen be bai e, hemen be. Jentie pobre bizi zen. Hor Arizen eduki genduzan lagunek asko, baie geure modun pobre. Pobre.

Egilea(k):