Usurbil (Gipuzkoa)

Eskolako zigorrak

Eskolako zigorrak <p>Zubietako eskolan hasi zen ikasten; han izandako maisua fusilatu egin zuten. Eskolako zigorrak aipatzen ditu.</p>

Transkripzioa

-Gero eskolan ibili nitzan, aurrena Zubietan ibili nitzan. Joxemari difuntubakin. Hua afusillatu in zuen.
-Zein zan hori?
-Maixuba.
-Nungua zan?
-Hoi? Ez dakit Usurbillen jaiua zan. Bueno, horrea pasau gea oain, eskola kontu hortaa. Ni eskolan ibilli nitzan ba mutil koskorra. Ba nittun ba sei urte zazpi. Hemendik juten nitzan. Ta Koxme, goorra zan hua, e. Ba al dakizu zer itten ziun harek? Zeozer gaizki itten bagendun, hola jarri ta reglakin jo, taka! Ta hau iten bagiyon, baten tokin bi. Entenditzen dezu? Eta bestia zun itximurra, trak! More-more inda. Koxme. Ta Koxme hoi, umiak asko ibiltzen giñan, ta Koxme hoi ba bakarrik. Eta laguna hartu zun nee kintakua, Etxenausiko alaba. Et