Usurbil (Gipuzkoa)

Eskolatik irteteko trikimailuak

Eskolatik irteteko trikimailuak Anaiari ez zitzaion gustatzen eskolara joatea eta bizkarrean eramaten zuten. Lehengusuari galtzetan kaka egiteko eskatzen zion, horrela etxera joan ahal izateko.

Transkripzioa

-Gure Jabierrek historiya. Gure Jabier eskolaa jun nahi ezik beti. Eskolaa juteko negarrez madarikatzen. Ni berriz kontentu juten niñun eta. Ni niñun juten ez nintzana. Ta "Largo" badakik zein zan, "Largo"; harek bizkarrian eamaten zin. Bizkarrian harek askotan, ostikoka eskolaa. Gero lehengusua, Xanti, ez huan ezautu, Apaolaza. Xanti Apaolaza.
Nieves: -Ezautuko ez zuan ba, Juantxon anaia.
-Apaolaza Orbegozo, ezautzen al huan?