Urnieta (Gipuzkoa)

Mundua ikusteko gogoarekin, beste lan batzuen bila

Mundua ikusteko gogoarekin, beste lan batzuen bila San Isidro egunean hasi zen okinen patronalean aprendiz. Soldadutza bukatu ostean, ordea, okintzako lana uztea erabaki zuen. 67 urteko lankide bat hil egin zen lanean zebilela; eta horrek zer pentsatua eman zion. Mundua ikusteko gogoa zeukan, eta probatzeko nahia. Horrela, koinatuarekin hasi zen lanean, mendietako hondarra ateratzen Buruntzan. Hondar horrekin fundizioetako moldeak egiten zituzten Beasainen. Hango lan-baldintzak okinarenak baino askoz hobeak ziren.