Urnieta (Gipuzkoa)

Soinua jotzen han eta hemengo erromerietan

Soinua jotzen han eta hemengo erromerietan Soinua jotzen ibiltzen zen gaztetan. Maisua Donostiakoa zen, eta gerora bakarrik moldatzen zen. Bileratan zer-nolako giroa izaten zen azaltzen du. Patxi bizikletaz joaten zen bileretara, eskusoinua bizkarrean hartuta; geroago, autobusez joaten zen. Bilera haietan estilo ugaritako dantza egiten zen. Erromeria arratsaldeko 5etatik 9etara izaten zen. Mutilak bileran geratzen baziren, 11k arte ere gelditzen ziren soinua jotzen. 200 pezeta eta otordua ordaintzen zizkioten bileretan jotzeagatik.