Urnieta (Gipuzkoa)

Lehengo erlijioa barreneraino sartuta

Lehengo erlijioa barreneraino sartuta <p>Apaiza elizakoekin pasatzen zenean, lurrean belaunikatzen ziren, harri artea egokituta ere. Mezetara igandero eta hileko lehen ostiraletan. Lehengo erlijioa du barreneraino sartua.</p>

Transkripzioa

- Ta geo goatzen naiz ni hemen apaizak ordun, "este" norbait hiltzen bazuen elizakuak eamaten zizken, komuniyoa eamaten zuen tapatuta ta guk jolasten ai giñanen harri tartian belauniko jartzen giñan plazan, hua pasa arte. Ta holakoxeko errespetun bizittu giñan, ordun.
- Ze gauza e.
- Bai. Ta jaiero eliza, bueno eta “primer viernes”ak-eta ez dakit ze “primer viernes” klase itten giñuzen zeatikan ez giñen ixiltzen. Oain itten ditugu egitazkok. Ordun, bueno “primer viernes”etan beti ta jaiero´re mezeta beti eta orduko relijiyua dakau barrena sartuta ta gu gaiñea ttikittan ohieatzekoan ta oraziyuak-eta. Komoniyua itteko're kreduak eta salbiak-eta bagiñizkin ta oain aitzen diet, ez dakittela gurutze santuarena itten oaingo umiak ta komuniyoa itten duela eta klaro, oain ez due eakusi're itten ta, dena kanbiatu in baitta gauza guziya.

Egilea(k): Jon Alkorta Agirrezabala