Urnieta: Baratzea eta soroa
Gaiak »
Baserria »
Baserriko lanak »
Baratzea eta soroa
Fruta-arbolak, barazkiak, patata, zelaiak, belarondoa
Pasarteak
# | Titulua | |
1 |
Upel motak |
|
2 |
Dolarean sagardoa egiten |
|
3 |
"Zizarra", lehenengo sagar-zukua |
|
4 |
Soroko lanak eta tresnak |
|
5 |
Artoa eta babarruna |
|
6 |
Gerra ostean janaria nola banatzen zen |
|
7 |
Segaren prestaketa; Baserriko lanen eboluzioa |
|
8 |
80 kilo bizkarrean 10 urte zituela |
|
9 |
Sagarrak bildu eta sagardotegia gobernatu |
|
10 |
Ardien jatena eta haien kalitatea |
|
11 |
Udaberriko soroko lanak |
|
12 |
Garia eta artoa entregatu egin behar |
|
13 |
Simaurra Albizturtik Urnietara eramaten |
|
14 |
Artoa, erremolatxa, baba, babarruna... nola landu |
|
15 |
Babarruna artoarekin batera ondoen |
|
16 |
Pagotxa, arbia, erremolatxa |
|
17 |
Esnea saltzera Donostiara |
|
18 |
Txorizoa, urdaiazpikoa, arrautza eta bakailaoa, sagardotegiko jakiak |
|
19 |
Lursail gutxiko baserria |
|
20 |
Artoa eta babarruna ereiten |
|
21 |
Eskolan ere baratzeko lanetan |
|
22 |
Ahitzen ez zen gizona aitajauna |
|
23 |
Artoa landatzeko lur onak |
|
24 |
Umeegia segan aritzeko |
|
25 |
"Harrapazka eguna" |
|
26 |
Dolarean sagardoa egiten laguntzen |
|
27 |
Sagardoa botilaratzen goizean goiz jaikita |
|
28 |
Oso gazterik hasi zen sagardoa edaten |
|
29 |
Pitarrak, zizarrak eta upelak |
|
30 |
Sagardoaren prozesua |
|
31 |
Sagardoa egin eta tabernan edan |
|
32 |
Harrapazka eguna |
|
33 |
Garotatik etorri eta dolarera lanera |
|
34 |
Lurra lantzen kirrimarroa, goldea eta area erabiliz |
|
35 |
Tomatada egiten |
|
36 |
Tolosako azokara sagardotegirako jenero bila |
|
37 |
Andoainen arotzeria ikasten zebileneko lan-baldintzak |
|
38 |
"Rastra" sistema |
|
39 |
Hondarrezko baratzeak |
|
40 |
Simaur motak eta haien onurak |
|