Tolosa (Gipuzkoa)

Ordiziako azoka

Ordiziako azoka <p>Asteazkenetan, Ordiziako azokara joaten ziren tratura. Tolosako azokara oso gutxitan joaten ziren.</p>

Asteazkenetan, Ordiziako azokara joaten ziren tratura. Tolosako azokara oso gutxitan joaten ziren.

- Eta Ordizia… Zeatik juten ziñaten Ordizia?
- Ba, Ordizin astiazkenetan nola izaten dan azoka. Bai ordun ta bai oain. […] segitzen du. Eta, ordun, ba, biltzen zien arkume erostaillek, karnizerok… eta, ba, han tratua eitten zan.
- Eta Tolosaa ez zenduen joeraik eukitzen?
- Tolosaa oso gutxi. Oso gutxi. Tolosan larunbatetan izaten da /izatea/.
- Eta zeatik hoi?
- Ba, ni ez naiz goatzen iñoiz… Ordizin beti izan izandu da… zan feri… ez dakit, ba, oain ez dakit, baiño inportantegoa eo, o kantidade gehigo biltzen zan. Beti ohitture gehigo zan. Eta han… harea ibiltzen giñen. Beti, aitte zan garaien, harea ibiltzen giñen.