Soraluze (Gipuzkoa)

Euskara Elgoibarko Pilar ikastetxean

Euskara Elgoibarko Pilar ikastetxean Magisteritza ikasketak gaztelaniaz egin zituen eta Elgoibarko Pilar ikastetxean hasi zenean gaztelaniaz ematen zituen eskolak. Fraide gehienak kanpokoak ziren eta ume gehienek ere ez zekiten euskaraz. Euskara irakasgai gisa irakasten zuten. Udaran Donostiara joan ziren Oñatibiaren ikastaro bat jasotzera, euskaraz irakasteko prestatzeko. Pixkanaka euskara indartzen joan zen gero eta euskara jakinda irteten ziren umeak, nahiz eta ez zuten izaten euskaraz egiteko ohiturarik.