Soraluze (Gipuzkoa)

Kainaberarekin arrantzatzea

Kainaberarekin arrantzatzea Etxe aurrean kainaberarekin arrantzan egiten zuten. Horman behera jeitsi eta igotzeko limak sartzen zituzten eta haiek erabiltzen zituzten eskailera moduan. Aitita lima-pikatzailea izan zen. Hormaren kontrara, txanelaren parean, jarlekua jarri zuen aitak. Kainaberari izkirak jartzen zizkioten. Martxotik ekainera bitartean aritzen ziren kainaberarekin. Sagar Errekatik jatekoa etortzen zitzaien arrainei. Errepidetik ibaira arrantzan egiteko moldaketak egin zituen aitak.