Soraluze (Gipuzkoa)

Dantza lotua libre Soraluzen

Gazteak zirela, plazan egiten zuten dantza. Lehen banda zeukan Soraluzek eta ospetsu samarra zen. Dantza lotua egitea libre zen Soraluzen.

-Bai, jo, e, hamen, plazan. Bandiak. Bandia. Plaentxiak gaur ez daka; orduan bandia zakan musikakua. Bastante famosua bandia gaiñera, juergistak zian gehixenak. Eta hamen eitten [zeben], hamen plaza zaharrian. Agarrauan.
-Neskak libre euken agarrauan eittia?
-Bai, bai. Abadiak bazebitzen harutz eta honutz, baiña ez. Hamen ez da egon, dantziagaittik ez da egon hainbeste. Gerria egon da dantziagaittik eta Azkoitti aldian eta hor. Hamen ez, hamen laga eitten zeben. Bai, bai. Agarraua baiña hamen, danen aurrian.
-Gero neska lagunketan be joago ziñien.
A, hori bakoitzan abilidadia da. Bakoitzak, e.