Soraluze (Gipuzkoa)

Etxeko hiru emakume bakoitza herri banatara saltzera

Etxeko hiru emakume bakoitza herri banatara saltzera Jesusa, Jose Mariren arreba eta ama hirurak joaten ziren herri banatara saltzera. Euren baserria puntu onean dago Elgoibarrera, Soraluzera edo Eibarrera joateko. Maltzagara jaistea izaten zen txarrena, aldapa handia dago eta.

Transkripzioa

- Jesusa: Oseake ibiltxen giñan, honen arreba zana, juaten zan Eibarrea lehenao esniekin. Ni hona ezkondu nitzanian, arreba zana artien soltera euan. Ta ama zana joaten zan Plazentziara, harek be baeukazen han bere… bere zerak…
- Je: Bezerotxuak. Ta Plazentziara. Gero juaten giñan bata alde batera, bestia bestera ta bestia bestera. Osea, hiru herrittan ibiltxen giñan.
- Jesus! Ba ondo organizauta, e!
- Je: Bai, bai, bai. Puntua, hau ona da puntua izen be. Hau puntu ona da.
- Je: Bai. Txarrena izeten zan hamendik Maltzagara jastia. Hola dao aldapia.
- Bidia.
- Je: Hola dao aldapia. Asto kuittaua egoten zan,… atzia dana ebaitta egoten zan goittik behera kargiakin juaten.

Egilea(k): Estitxu Irisarri