Soraluze (Gipuzkoa)

San Andres auzoko ermita

San Andres auzoko ermita San Andres auzoko ermitan kanpaia jotzen zen hodia zetorrenean. Kanpai klase desberdinak: albakoa, angelusa, hildakoen kanpaia...

Transkripzioa

- Haura han zeak garbitzera etorri zanien… porke hor San Andresen kanpaia dao. San Andres baillia, San Andres auzuan, oin jaixak eitten dian tokixan. Ta harek joten zeban hodia zanian kanpaia; eta angelusa, goixian albokua, ta danak, e, joten zittuen bertan auzoko batek, Artetakuak. Eta pasatzen eban, ba, garixa ta artua ta… auzua pasatzen eban kanpaiana, hildakuen kanpaia be joten zeban ta dana ta, ba, pasatzen zeban hori. Hori emoten jakon hildako bakoitzena ta etortzen zan ta berak hartu bizkarrien ta eruten zittuan danak eta kanpaiori.