Soraluze (Gipuzkoa)

Gerraren gogortasuna

Errekete baten inguruko pasadizoa. Zaurituta zegoen eta gudari batzuek ospitalera eraman zuten. Gerraren gogortasuna.

Transkripzioa

- Urkiolan heridu juen, harrapau juen —aurrerakadak be eitten jittuen ta hurrengo zertu ta…— rekete bat heriduta, oso gaizki heriduta ei jeuan. Hartu juen kamillan ta bajatu juen beheraiñokan…
- … gudarixak. Lau gudarik edo bi-hiruk edo bik, ez jakixat, bik be igual. Bajatu juen behera ta han be ez jeuan ondo organizauta zera edo, ta han be, behintzat, Zornotzaraiñok-edo Durangotikan han be eruan juen ta Bilboko Basurtoko ospittaleraiñok eruan juen heridu bat. Hamengo…
- Gure aldetikan ez zuan egon hori “No quiero prisioneros”-ikan. In zuan gerria gizatasunakin in zuan. “Por un ideal”, ez “por, por…”…
- Holaxe, ba.