Otxandio (Bizkaia)

Euskara batuarekin kritiko

Euskara batuarekin kritiko <p>Azpeititik etorri zen Otxandioko eskolara lanera. Hitzaldiren bat ematera eraman izan zuten. Euskara batuari buruz berba egiten zuten, eta Maiterek ikusten zuen kritikoa zela. Puntadak botatzen zizkion bera giputza zelako, batuak gehiena gipuzkeratik hartu zuelako. LAISTER-LASTER dela eta, demandatxoa izan zuten; Maitere isildu egiten zen, ezin zen eztabaidatu Bittorrekin; gailendu egiten zen. Ipuin lehiaketak egiten zirenean, Bittor epaimahaian egoten zen. "Haur hauek maila bajua daukate" esaten ei zuen sarri.</p>