Otxandio (Bizkaia)

Euskalduna izatearen harrotasuna transmitizen

Euskalduna izatearen harrotasuna transmitizen Lehen oroitzapena: Bittor beti egoten zen ikastolako ipuin-sariketako epaimahaian. Parte hartzen zuten guztiak animatzen zituen idaztera. Gero, gaztetan, gogoan du zelan egoten zen txokoan bazter batean, sutondoan neguan, egunkaria irakurtzen. Berarekin bost minutu berba egiteak asko aportatzen zion. Hasieran euskara kontuekin, bazekien idaztea gustatzen zitzaiola eta. Euskalduna izatearen harrotasuna transmitizen. Bere teoriak mila bider esplikatzen zizkion, baina ez zizkion idatzita ematen. Idatzi, marraztu eta sutara bota.