Orozko (Bizkaia)

Emakumeen ahalduntzearen garrantzia

Emakumeen ahalduntzearen garrantzia Gaur egun emakume asko hasi da istorioak kontatzen. Agurtzane bera obedientzian eta isiltasunean hezia izan da eta horrek norberarengan segurtasun falta sortzen du. Askotan gizonezko baten aurrean isildu egin izan da eta txiki sentitu da. Belaunaldi berriak askoz ausartagoak dira. Agurtzanerentzat eszena izan da bere errebeldia gunea eta bera den bezala azaltzeko tokia. Baina hortik kanpo askotan isildu egin da. "Zenbatetan ez diot ahoa itxi aurrean dudan gizonari!"