Lezo (Gipuzkoa)

Ixkulin eta Tiñelu elkarteak sortu zireneko kontuak

Ixkulin eta Tiñelu elkarteak sortu zireneko kontuak <p>Beraiek Ixkulin elkartea sortu zutenean, beste batzuek Ti&ntilde;elu sortu zuten. Ixkulin elkartean politika eta kirola kanpoan utzi zituzten; Ti&ntilde;elun ezberdin jokatu zuten. Ti&ntilde;elun hasieratik onartu ziren emakumeak bazkide gisa; euren elkartean, ostera, emakumeek sarrera debekatuta zuten, gerora gauzak aldatu ziren arren. </p>

Tamaina:

Beraiek Ixkulin elkartea sortu zutenean, beste batzuek Tiñelu sortu zuten. Ixkulin elkartean politika eta kirola kanpoan utzi zituzten; Tiñelun ezberdin jokatu zuten. Tiñelun hasieratik onartu ziren emakumeak bazkide gisa; euren elkartean, ostera, emakumeek sarrera debekatuta zuten, gerora gauzak aldatu ziren arren.