Orozko (Bizkaia)

Emakume izateagatik bere lana zalantzan jartzen zuten

Emakume izateagatik bere lana zalantzan jartzen zuten <p>Gurasoei gogorra egin zitzaien neska izanda antzerkigintzara dedikatzeko erabakia. Herrian ere zeresana eman zuela uste du. Dagoeneko 'Hika Teatroa' taldean zebilela, gogoan du ETBko saio baterako aktore aukeraketa bat; nesken fisikoan oinarritu ziren erabat. Emakumeak gorputz barik gutxitan iritsi dira inora telebistan edo zineman. Zuzendari izatea erabaki zuenean, bere lana askotan zalantzan jartzen zuten, baita taldean bertan ere. 'Goenkale'-n zuzendari lanetan hasi zenean hasiera gogorra izan zen, izen handiko aktore batzuek "neskato hasiberri batek" zuzentzea ez zutelako begi onez ikusten.</p>