Ondarroa (Bizkaia)

Atunetan zebilela atxilotu zuten aita

Atunetan zebilela atxilotu zuten aita <p>Rosarioren aita atunetara joaten zen gerra garaian. Itsasoan atxilotu eta Gij&oacute;neko zezen-plazan egon zen atxilotuta. Arrantzale gazte bi, aldiz, gerrara bidali zituzten eta han hil ziren.</p>

Tamaina:

Rosarioren aita atunetara joaten zen gerra garaian. Itsasoan atxilotu eta Gijóneko zezen-plazan egon zen atxilotuta. Arrantzale gazte bi, aldiz, gerrara bidali zituzten eta han hil ziren.

- Zure aitta eta be, berton?

- Ee… hori. Bai, aitte ta. Aitte… aitte itxosun gero ibiltten zan. Eta aitte… hiru txalopa Ondarrun geatu zin. Eta aitte ta beste bi, aitte ebillena eta beste bi, ba, atunetan. Ta atunak gerua harutza, gerua harutza, ta eitten zin gerua harutza jun. Ein zittuen gorrixak atrapa, ta ein zin plaza de torosen Gijonen, hantxe preso euki zittuezen. Ta gaztik, bi edo hiru euazenak, harek ein zittuezen gerraa bixaldu. Ta bixak… bixak hil zin. Bi badaitt hil zine, ze alabak eukazen, ta alabai esaten otsan harek etorten zanin: “Ondiokan aitte… aitta baik geatuko zaze zuek” esaten ei otsan, ta “aitta baik?” eta “bai, ze gerua harutza guz ta atrapa eingo gaittue”. Ta, efekibamente, atrapa ein zittuezen.

Egilea(k): Unai Gallastegi (Ondarroa BHI)