Atuna kontserban ipintzeko urratsak Orlandorenean
Hizlaria(k):
Amutxastegi Aspiazu, Lorea
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan OND-035-041 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Atunaren prozesua lantegian. Lehen mendrezka kendu egiten zitzaion atunari, ez zen aprobetxatzen lantegian, eta nahi zuenak etxera eraman zezakeen. "Kakatzi" egiten zuten lehenengo, atuna garbitzea. Gero galdara handietan "salmueran" egosten zen. Handik ateratakoan lau zati egin eta aiztoarekin harraskatzen zen, beltz guztia kentzeko. Latetan sartu, olioa bota eta itxi. Latak zerrautsarekin garbitzen ziren eta ardi (arkakuso) ugari egoten ziren tartean. Orlandorenean atuna, antxoa eta "fileteak", hirurak egiten zituzten. Gero Arrutirenean ere ibili zen.
- Proiektua: Lea-Artibaiko ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Nerea Goiria Mendiolea
- Data: 2012(e)ko apirilaren 18a
- Iraupena: 0:02:36
- Erref: OND-035/041
- Kodifikatzailea: Aintzane Agirrebeña
- Gaia(k): Itsasoa » Lehorreko lanak » Arrain fabrikak , Ekonomia eta industria » Lan-prozesuak
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!