Antxoa "fileteetan" zelan ipintzen zen
Hizlaria(k):
Amutxastegi Aspiazu, Lorea
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan OND-035-040 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Antxoa lantegian antxoa prestatzeko beste modu bat "fileteetan" izaten zen. Lehen latetan sartutako antxoa izan zitekeen, edo baita antxoa osorik ere, Italiarako eta. Antxoak kopaletean (otzaran) ipini, handik hartu eta trapu batekin harraskatzen ziren. Atzamarrarekin erdiko hezurra kendu, erditik irekita, eta bizar txikiak aiztoarekin kendu. Filete haiek latetan ipini eta olioa botatzen zitzaien. Gero makinarekin latak itxi. Denboraldi bukaeran lata guztiak zerrautsarekin garbitzen ziren.
- Proiektua: Lea-Artibaiko ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Nerea Goiria Mendiolea
- Data: 2012(e)ko apirilaren 18a
- Iraupena: 0:01:50
- Erref: OND-035/040
- Kodifikatzailea: Aintzane Agirrebeña
- Gaia(k): Itsasoa » Lehorreko lanak » Arrain fabrikak , Ekonomia eta industria » Lan-prozesuak
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!