1978an Euskaltzaindiaren biltzarraren hamargarren urteurrena UNEDen

1978an Euskaltzaindiaren biltzarraren hamargarren urteurrena UNEDen <p>1978an Euskaltzaindiak 1968an Arantzazun egin zuen biltzarraren hamargarren urteurrena zela eta, balantze bat egitea pentsatu zen. UNEDen egitea erabaki zen. 1978 hasieratik hainbat bilera egin zituzten bertan, Jose Mari Satrustegi euskaltzaina buru zela. Jesus Mari Larrazabal, Juan Martin Elexpuru, Sebas Agirre, Mikel Lasa... egon ziren UNEDetik antolakuntza batzordean. Letamendiak ere parte hartu zuen beste batzorde batzuetan eta kongresuko idazkari izan zen. 1978ko iraileko lehenengo egunetan ospatu zen UNEDeko areto nagusian. Villasante zen Euskaltzaindiako buru. Parte hartu zuten beste euskaltzain batzuk. Koldo Eleizalderen jaiotzaren urteurrena zenez, haren izenean egin zen kongresua.</p>