Ernai antzerki taldea; Txomin Amasorrainen arrastoa

Ernai antzerki taldea; Txomin Amasorrainen arrastoa 1965ean Ernai antzerki taldea sortu zen Bergaran. Juste Amenabar eta Txomin Amasorrain gerra aurrean ere ibiliak ziren. Langile porrokatuak eta euskaltzaleak. Txomin Amasorrainek arrasto handia utzi zuen Bergaran, arlo askotan: Urretxindorrak eta Ameslariak taldeak; mendizaletasuna; `Zeruko Argia´ko kronikak. Jose Alvarez, Txominen oso laguna; muntaia guztietan parte hartzen zuen. Ernai taldeko besteak gazteagoak: Juan Luis Bikuña, Gabilondo, Arantxa Ibartzabal... Urte gutxiren buruan lau obra egin zituzten.