Errementarien lan-tresnak

Errementari lanerako beharrezkoak diren tresnak. Beraientzat beharrezkoak zituzten erremintak neurrira egiten zituzten. Lexikoa.

- Eta emen zertzuk dauzkazue?
- Sutaixa! Baiña guk sutaixa esate xau en conjunto! Auspua, uran askia, amen eote zan eskoba bat ura botateko, sua llamia eitten danian eskoba zar batekiñ orra apur bat botateko. Tenazak, batzuk aixkorai eltzekuak, onek aixkorianak die, euren neurrikuak biar aixkoriak be; bakoitza bere neurrixen, amen arandela bat aukitten dau onek katian maillian mouan, eskuakiñ eusten eon barik, arandelia sartu ta eusteko. Onek etxian einddakuak die. Junguria, desteria, taladrua, oi tornillu oi, Kataberan eondakua da, bai, Minas de Katabera, Udanatik gora, bai, au andik ekarrittakua da.

Egilea(k): Iñaki Arana