Oñati (Gipuzkoa)

Baserriko jakiak

Baserriko jakiak Babarrunak, azak eta urdaia ziren asteguneko eguneroko jakiak, urte osoan. Igandetan garbantzuak eta okela egosia. Etxean fruta asko hartzen zuten. Sagarrekin pitarra egiten zuten. Gaztaina denboran egunero jaten zituzten gaztainak. Kontzezioak arte egosita, eta gero erreta. Ardoa gari-lanetan zebiltzanean bakarrik edaten zuten. Arrikurtzen idiak ere bazituzten.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ONA-089-028 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Babarrunak, azak eta urdaia ziren asteguneko eguneroko jakiak, urte osoan. Igandetan garbantzuak eta okela egosia. Etxean fruta asko hartzen zuten. Sagarrekin pitarra egiten zuten. Gaztaina denboran egunero jaten zituzten gaztainak. Kontzezioak arte egosita, eta gero erreta. Ardoa gari-lanetan zebiltzanean bakarrik edaten zuten. Arrikurtzen idiak ere bazituzten.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia