Jaiotze dataren inguruko nahastea

Jaiotze dataren inguruko nahastea Jaiotegun nahasia du Migelek, ezkondu zen eguna arte 10 egun beranduago betetzen zituen urteak.

Jaiotegun nahasia du Migelek, ezkondu zen eguna arte 10 egun beranduago betetzen zituen urteak.

- Txartes, bai.
- Gu gintzuan parientiak, gere aitta eta Txartes txiuzan (zittuan) primo karnalak txiuzan, ta fan nintzanian, "hi heure egunian ezkondu bihar dokela /biokela/", "hi heure egunian ez haiz ezkonketan, hire eguna dok "seis de septiembre", ez "dieciséis"".
- (Emaztia): Klaro, hori egongo ziran fan zanian erderaz ez ekixena bat eta bestia euskeraz ez ekixena. - Geizki apuntauta orduan?
- (Emaztia): Bai ba. Eta guk denpora danian dieziseisian zelebrau geben; eta oin zelebraitten dogu dieziseisian, zelebraitten dogu seisian eta zelebraitten dogu San Mieletan, danetan,
- Karneta itteko zera zela etorri ziran, ta karneta gero juzgauan nik ipiñi neben seisan, eta neuk karnetan ba fetxa bat eta ezin zekien ipiñi, eta juzgauan bertan in xuein "seis de septiemre"ra kanbixau, seisera, baiña ezkondu arte, oin 50 urte arte, ni "dieciséis de septiembre".
- Baiña azkenian jaixo ziñan seisian edo hamaseixan?
- Seisian, seisian.