Argia eta ura etxean

Argia eta ura etxean <p>Rosariok 6 urte inguru zituela jarri zuten argindarra etxean, Uni&oacute;n Cerrajerakoa. Ura ipini zela, berriz, 40 urte inguru dira.</p>

Tamaina:

Rosariok 6 urte inguru zituela jarri zuten argindarra etxean, Unión Cerrajerakoa. Ura ipini zela, berriz, 40 urte inguru dira.

- Eta lehen esan dogu erropa garbitziana eta; argirik be ezenduen eukiko etxian, ezta?
- Argirik ez, illunetan, bueno argixak bai, nik sei bai urte neukala edo holaxe ifiñi zittuein argixak.
- Baiña ya linea, edo errekatik zeuek edo zela zeukein?
- Argixa? Linea Mondrauetik uste dot euela, Unión Cerrajeratik uste dot.
- Eta ura noiz ipiñi zenduen etxian?
- Ura? Ura ifiñi zala ondiok urte asko be ezta. Ura ifiñi zala eztakit zenbat urte izango diran baiña urte asko ez onddiok. Zu akordauko zara, ura noiz ifiñi euen.
- Alaba: berrogei bat urte edo izango dira hemen sukaldera ifiñi zala, kanpuan, ba, betittik egon da.
- Klaro, askan, ezta?
- Alaba: bai askan, eta itturrixan etorten zana erateko, eta askatik etxerako ura kaldaratan ekarritta.