Odieta (Nafarroa)

Txerriak hazi etxeko tabernarako eta saltzeko

Txerriak hazi etxeko tabernarako eta saltzeko <p>Taberna izan zuten etxean, anaiak eta koinatak eramaten zuten. Txerriak hazi eta magrak prestatzen zituzten tabernan, eta gainerako puskak inguruko herrietan saltzen zituzten.</p>

Transkripzioa

Nere koiñatak —ni solteroa naiz— ta anaie ezkondue itxera. Ta ez zuen iñok eman nahi tabernik, eta, [eman nuen]. Itxe hartakoa zen, hor... hara ezkondu zen. Ta gero berak, neonek hartzean erran zion senarrak […]. Joe, kontentu. Ta gero [parrokik hor] egin giñuen. Hasi giñen (e)maten magrak. Txerriek eta erosten nituen neonek, todo. Ta anaiek “mata letxona”, harek hiltzen zituen denak, ta magrak itxerako ta besteak herri horietan, Lizaso, Larraintzar, ta.. denak saltzen nituen segidoan.

Egilea(k): Xabi Azabal (Hernani BHI) , Xabier Navascues (Hernani BHI)