Muxika (Bizkaia)

Bertsolari arteko giro ona

Bertsolari arteko giro ona <p>Pablo oso bertsozalea da. Bertsolariek beti izan dute festazale fama giro ona sortzen dute-eta. Garrantzia asko ematen zitzaien horri ez baitzegoen ez irrati ez telebistarik. Bera ere aritu izan da inon lagunartean bertsotan.</p>

- Ba bertsolarixek beti euki dabe juergista famie.
- Bai badekie, bai.
- Bueno ba, izen zien, bai. Alaittu eitten eben ingerue, osake erromerixe, osake hori. Abestixekin eta jente, ademas bertsolarixe beti izen da herrixen zera, herri gizona, ezta? hori. Gero hortik ba abilidade itzela kantetako eta inprobisetako eta. Eta hori guste eitten zan. Oingo beste telebisiño eta antzerki ez zan egoten orduen. Hori horreri emoten jaken, bai.
- Zu sekule ez ziñen ibilli?
- Nik ibilli, ibilli ez, txapelketan-eta ez, baia kantetan bai.