Muxika (Bizkaia)

Hiru eskola eta hiru maistra

Hiru eskola eta hiru maistra <p>Bere aita Gorozikako alkatea zela zabaldu zuten herriko eskola, gaur egun aterpetxea dena. Bera udaletxean zegoen eskolan ibili zen Asuako etxe batera joan arte; lehengo neska-mutilak batera egon ziren eta gero bananduta. Errepublika sasoian, errepublikako bandera jarri eta gurutzeak kendu zituzten eskolatik. Do&ntilde;a Marina maistra etorri aurretik beste maistra bi ezagutu zituen. Maistrak Gorozikako etxe batean bizi ziren.</p>

Tamaina:

Bere aita Gorozikako alkatea zela zabaldu zuten herriko eskola, gaur egun aterpetxea dena. Bera udaletxean zegoen eskolan ibili zen Asuako etxe batera joan arte; lehengo neska-mutilak batera egon ziren eta gero bananduta. Errepublika sasoian, errepublikako bandera jarri eta gurutzeak kendu zituzten eskolatik. Doña Marina maistra etorri aurretik beste maistra bi ezagutu zituen. Maistrak Gorozikako etxe batean bizi ziren.