Eguneroko eta jaiegunetako jatorduak
Hizlaria(k):
Isasi Amuriza, Amaia
Indaba eguneroko jatekoa izaten zen. Iturriko urarekin taloa egiten zuten. Aste Santuko barikuetan patata-tortilla edo bakailaoa jaten zuten. Gonbidatuak zeudenen, etxeko oiloa hil eta gisatua eta arroz-esnea prestatzen zen. Gabonetan eta Andra Marietan zopa, garbantzua, aza, gisatua, arroz-esnea... egoten zen. Urtebetetze egunean, auzokoengana joaten ziren anisarekin eta gailetekin ospatzera.
- Auzoa: Gorozika
- Proiektua: Muxikako ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Nerea Goiria Mendiolea
- Data: 2010(e)ko uztailaren 30a
- Iraupena: 0:03:32
- Erref: MUX-026/033
- Kodifikatzailea: Nerea Goiria Mendiolea
- Gaia(k): Baserria » Baserriko bizimodua » Baserriko bizimodua , Ohiturak eta bizimodua » Erlijioa » Eliza giroko ospakizunak
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!