Morga (Bizkaia)

Auzo bakoitzetik zinegotzi bana udalean

Auzo bakoitzetik zinegotzi bana udalean Orduan auzo bakoitzetik zinegotzi bana egoten zen. Aspaldian ez da egon Meakako zinegotzirik, eta beste auzoetakoak ere gutxi. Orain ia denak erdigunekoak ei dira. Lehen behean, eliza ondoan, zegoen udaletxea baina gero Andra Marira eroan zen.

Transkripzioa

- Ta orduen konzejalak be barrio bakotxetik konzejal bat eoten zan. Ta gaur egunien, ba Andra Marire pase zen aiuntamentue gero. Eta ya gaurko konzejala, ya, dire bertakoak.
- Andra Marikoak?
- Andra Marikoak. Ta nik urten dotenik hona, nire barrioan ez da egon. Beherauan bez eta beste askotan bez. Oin artetik eon da. Oin artetik eon da bat, hainbet denporan; ostontzien ba eurek ixen die bertako zera, alkatien lagunek-edo, bertan bueltakoak.
- Lehen nun egon zan aiuntamentue ba?
- Beheko zerien, beheko parrokixen. Bai, ta gero ein ein zan, aiuntamentu ta eskolak-ta. Esan gura dot /guot/, zer barrixe ta ein zien, etze barrixe ein eben, aiuntamentu barrixe goiko Andra Marin ta hara eroan otsuen /eroantsuen/. Negozixoa pentseu, beti ein dau, beti ixeten da bestiek, bestiek aberastuteko billurre edo nik ez dakit zer.