Markina-Xemein (Bizkaia)

Bittor filosofo eta poeta

Bittor filosofo eta poeta <p>Bittor ez zuen ezagutu. Lehenengo aipamena lagun baten (Jeronimo Zarrabe) ahotik entzun zuen: Euskal Herrian badagoela filosofo eta poeta bat Bittor Kapanaga izenekoa. Gero, Internen Bittorren "Euskaldunen ikuskera" aurkitu zuen, eta begiak asko ireki zizkion. Geroago, Erro eta Gara irakurri zuen. Bittorren ideiak zabaltzeak merezi du eta horregatik sartu da lantaldean. Euskal sena sentitu egiten da bere obra irakurrita. Bestalde, harrigarria da hainbeste pertsona diferente Bittori buruz berba egitera biltzea. Bere aurkikuntzak ez dira oraindik kontutan hartu.</p>
Hizlaria(k):