Markina-Xemein (Bizkaia)

Pasmo belar ura infekzioentzat

Pasmo belar ura infekzioentzat <p>Pasmo belarra batzen du Juan Josek ahoko infekzioak osatzeko. Pasmo belar urarekin garbitzen du ahoa.</p>

Transkripzioa

- Baiña oin be bedarrak naturalak ibili naz batzen. Koiñetik esan eusten /esausten/ lehengun ahuen infekziñoie eukela. Erremedixuekin ibiltten zile. “Bajanaz ba gurin —esan neutsen— bedarrak”. Egosi ta ahue garbitzeko, infekziñoie eukela ta. Neu be egon naz, ointxe dala hamabost bat egun edo, ahoko infekziñoiaz. Horretxek bedarrok egosi ta urakin garbittu ahue ta jun jatan. Bai, bedarrak badaoz. Ta ointxe ibili naz batzen.
- Ta ze bedar da hori ba?
- Hori? Pasmo bedarra esaten jako.