Markina-Xemein (Bizkaia)

Bizikleta alkilerrak

Bizikleta alkilerrak <p>Ondarroara joaten ziren. Berak bizikleta zuen, baina jende gehienak alokatu egiten zuen. Askok Urberuagan, merkeagoa zelako. Haraino oinez joan, alokatu eta Ondarroara.</p>

Transkripzioa

-Ta gero, junerie, izeten zan Ondarrua, isten oskuenien bizikletan. Nik, bizikletie barrixe erosi osten, ta bizikletan. Ostontzin euen alkilau eitte zien hor: oin da, pelukerixie Miren Lore? Haren pelukerixan euen, alkiler bizikletak. Ta, konpondu-ta eitten zittuen Pedro Balenziagan aittek eta amak. Eta, beste bat euen Urberuan. Ta, Urberuan merketxuaua izeten zan ta oiñez juten zien Urberua. Alkilau han, ta Ondarrua. Ta, bueltan han itxi, te etorri oiñez. Hamen ez da.
-Ta hori, bixikletan alkilerra, normala zan, ezta?
-Bai. Zeiñek euken noberana? Gitxik. Hoixe bai, gitxik.