Mallabia (Bizkaia)

Mallabiko antzinako kontuak

Antzina gertatutako ipuinak.

Transkripzioa

- Han kamiño eskiñan keixa baltzak edarrak ta keixara igon dou horren anaie, ni ta hori, Eiberren hori bizi dana, Eugenio.
- Ta keixa ta haren eskopetie Eugenion anaiana.
- Bai.
- Iñaxiona. Ta andri horrek e sentidu gaittu keixan ta “hona pri pri pri, hona hona, hona, intu horri intu horri!”. Ta salta ein dau keixa ganetik ta horri lapatzak ekarri hona eskopeti hoi ta txakurre ta hor hamar bat metrora edo goratxua “uau uau uau”, “danba” nik, ta hauxe ein jutsen buztanai, buelta. Ta gero horrek lapatzak mutikuek zezteru zan aitte, horren Eiberren bizi danan aitte.
- Manuel.
- Ta tentau harek Manuelek ta txakurrek Priñek ondo jaten dok? ta bai esnetan e ogixe bustitxen bapez duk hagiñik ta esnetan busti ogixe ta jaten dau ta gustora lapatzako zaharroi, ta ba gero e ospa ta gero amak esan bere mutikuoi ba txakurrei ze pasau jakon, tiru bota dotsela ta harek ezagutu ez gu urrintxua egon be ta, ta gero hori e beheku Ortuzar txikixe, nobixie euken han Eltzubixen, Eltzubixen ta harek e mutiko gaztiok zeintzuk izan ete giñen-edo basouk errekistatzen ta harek e entzun dok atiek kirikin ein dabela ta Ortuzar txikixe ixen zala, Ortuzar txikixe hor be.
- […] ta danak librau.
-Kirikin ein ebala atij eta ba etxera kontxu nobixian etxera ba hori Jerezeku hori.