Trintxerpera esnea partitzera; otorduetako jakiak
Hizlaria(k):
Esnaola Sein, Lurdes
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan LEZ-102-007 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Lurdes goiz jaikitzen zen, Trintxerpera joaten zelako aitarekin, esnea partitzera. Kafe-zopak gosaltzeko. Esnea partitzetik itzulitakoan haragia arrautzekin edo patata frijituekin. Bazkaltzeko potajea. Igandeetan garbantzuak, oilaskoa eta natillak. Astean zehar jaten zuten haragi pixka bat eta arraina ere bai. Trintxerpeko bezeroek bakailaoa ematen zieten. Txangurroa ez zitzaion gustatzen aitari.
- Proiektua: Euskal Herriko Ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Mattin Kazabon
- Data: 2021(e)ko abenduaren 16a
- Iraupena: 0:01:16
- Erref: LEZ-102/007
- Kodifikatzailea: Aintzane Agirrebeña
- Gaia(k): Baserria » Baserriko lanak » Herrira saltzera, erostera , Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!