Lezo (Gipuzkoa)

Irakasle erdaldunik nahi ez

Irakasle erdaldunik nahi ez Eskolan hasi zenean, maistra erdalduna zen eta ez zuen joan nahi izaten. Negarrez joaten zen, Dolores izena zuen maistrak: ona omen zen, baina Margaritak erdaraz ez nahi. Gero, Miren Gesalarekin hasi zen, euskalduna zen bera. Klase partikularrak hartzen zituen harekin, hilean 5 pezetaren truke. Hura ere oso ona omen zen. Eskulanak ikasi zituen Mirenekin eta baita, idazten, irakurtzen eta kontuak ateratzen ere. Erdaraz ikasi zuen. Larunbatetan berriz, arrosarioa eta doktrina euskaraz ikasi zituen komunioa egiteko.