Lezo (Gipuzkoa)

Senarrarekin oso gustura bizi izan zen

Senarrarekin oso gustura bizi izan zen <p>Lanlekuan zein herrian elkarrekin ibiltzen ziren eta horrela bihurtu ziren bikote bera eta senarra. Maddik ez zuen harremanetan hasi nahi, neskazahar geratzeko prest zegoen, baina azkenean ezkondu ziren eta oso gustura bizi izan zen berarekin.</p>

- Nun ezautu zenun zure gizona?
- Nik lanian. Alkarrekin aitzen giñen. Alkarrekin aitzen giñen.
- Alkarren onduan?
- Ez oso onduan, ez biño han aitzen giñan ta etxean alkarren ondoan bizi giñan ta beti.
- Alkarrekin beti ez?
- Eta ordun nola izaten zan ba elkar ezautu ta hola ta atea nahi dezunakin eo?
- Klaro, klaro. Harek bai, esan hola eta askotan ni lanetik etortzeko arratsian hamarretan etortzeko sotoan zai egoten zen. Sotoan zai egoten zen eta ni "mekauen sos, hau hemen zeok-ta” eta beti-ta. Esaten ziyen: “Maddi, gu biyok atera bihar dugu, Maddi, atera bihar dugu, biyok hasi bihar dugu”. "Ez, nik ez dut nahi, neskazahar geratu nahi dut, ez dut nahi”. Ta nik ez nun gogoikanen, ta esan ta esan ta esan, tanoizbait´e haizia hartu nun.
- Hasi ziñen?
- Ta gustoa?
- Bai, bai. Geo beakin oso gustoa bizi, oso gizon ona atea zitzaitten, oso ona, eozein kejaik gabia.
- Alkarren onduan?
- Hasi ziñen?