Lezo (Gipuzkoa)

Eskola handiko gizona zen aita

Eskola handiko gizona zen aita <p>Aita mekanikoa zen, doitzailea. 1914an, Andonegin aritu zen lanean, Pasai San Pedron. Han, barkuen motorrak konpontzen zituen. Eskola handiko gizona zen.</p>

-Zertan ite zun lana aitak?
-Atta zen mekanikua. Ajustadoria. Ta aittu zen lanian milla ta betzirehun ta hamalabian, aittu zen lanian, esto… “Astilleros Luzuriaga”. Luzuriaga ez. Andonegi!
-Andonegi.
-San Pedron. Pasai San Pedron.
-Pasai San Pedron. Bai. Aittu zen han. Ta itten zittun baporian motorrak zeatu, konpondu. Osea… Itten zizun. Ta geo bea, bee baporiakin, ateratzen zen puntatik aurrea, zea, pruebak ittea.
-Oseake beak probatu iten zun baporia.
-Bai, bai, bai, bai, bai… Ta geo, gañea, zuen ofiziyua biño eskola ere haundiya zuen.