1 |
Txarro beretik edaten zuten denek sagardoa |
|
2 |
Motelenak bazkaririk ez |
|
3 |
Gerra ondoren, taloak |
|
4 |
Ezkontza: janaria, eztei-bidaia eta elkarrekin bizitzen jartzea |
|
5 |
Lezon bi denda zeuden |
|
6 |
Erosketak; diru gutxi; baratzea |
|
7 |
Ezpata dantzariak; San Juan; San Pedro |
|
8 |
Lezoko jaiak: saltzaileak eta diru batzea |
|
9 |
Sagardotegiko giroa I: lanpernak eta gaztainak |
|
10 |
Ahal bezala bizitzan aurrera egiten |
|
11 |
Galletak, ogitartekoa, oilaskodun paella... jatorduetan |
|
12 |
Aitaren lanak familia aurrera ateratzeko pobrezia-giroan |
|
13 |
Gose garaia; errazionamendua |
|
14 |
Gose garaia; hilerokoa ere joan |
|
15 |
Gose garaia; kontrabandoa |
|
16 |
Osaba eta aita kontu-kontari |
|
17 |
Mutilak eta neskak aparte bainatzen |
|
18 |
Otordu guztietan pitarra edateko ohitura |
|
19 |
Sagardotegian lanpernak jaten |
|
20 |
Aza-babarruna eguerdian |
|
21 |
Egun berezietan, oilaskoa eta arroz-esnea |
|
22 |
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra |
|
23 |
Arraiketariak; arraina nola prestatu |
|
24 |
Gerra osteko elikadura |
|
25 |
Eguneko menua |
|
26 |
Jatetxean aukera zabala |
|
27 |
13 urterekin, arrautza osoa jan |
|
28 |
Lanpernak eta angulak jaten zituen |
|
29 |
Ama, lan asko egindakoa |
|
30 |
Taloak egiten |
|
31 |
Legatz-buruak prestatu eta zurrupatzen |
|
32 |
Babarrunak eta tomate saltsa |
|
33 |
Nork agintzen zuen etxean |
|
34 |
Gabonetan bixigua opari |
|
35 |
Babarruna saltzen zuten |
|
36 |
Arrain-saltzaileak |
|
37 |
Santo Criston ezkondu |
|
38 |
Orduko jatekoa |
|
39 |
Egunero babarrun gorria |
|
40 |
Etxe ondoan baratzea |
|
41 |
San Pedron erosten zuten arraina |
|
42 |
Sukaldea angulaz beteta |
|
43 |
Britainiara lanperna bila |
|
44 |
Arraindegiko lana, oso lotua |
|
45 |
Katuak eta txakurrak meriendan |
|
46 |
Larunbat eguerditan txipiroiak bazkaltzeko |
|
47 |
Lezoko tabernak |
|
48 |
Zaldi gibela erosteko ilarak |
|
49 |
Baserritik egun ez da inor bizi Lezon |
|
50 |
Eguneroko otordua: babarrun gorria |
|
51 |
Zopa eta lekaleak ziren eguneroko jatordua |
|
52 |
Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak |
|
53 |
Garai bateko otorduetan babarrunik ez zen falta |
|
54 |
Taloa gaztarekin, txokolatearekin, eztiarekin... |
|
55 |
Trintxerpera esnea partitzera; otorduetako jakiak |
|
56 |
San Juango arrain-saltzaileak kalez kale |
|
57 |
Errenteriara, Olibet gaileta bila |
|
58 |
Baserriko esnearekin egindako postreak; esne-gaina |
|
59 |
Urte zaharretako mahatsa; beste jaki batzuk |
|
60 |
Beti izaten zuten gailetaren bat |
|
61 |
Zopa egunero |
|
62 |
Errenteriko azokara letxugak saltzera |
|
63 |
Bakailaoa gustoko ez eta jan egin behar |
|
64 |
Igandetan bisita ugari |
|
65 |
Pitarra eta ardoa urarekin umeentzat |
|
66 |
Ogi beltza baino zuria nahiago |
|
67 |
Eguerditako otorduak |
|
68 |
Taloak egin behar |
|
69 |
Otorduak |
|
70 |
Eskuzko errota txikia |
|
71 |
18 urterekin, arrebarekin bakarrik gelditu baserrian |
|