Galarrenan hildakoak

Galarrenan hildakoak <p>Galarrena (enbata) izugarri batek eraginda hainbat itsasgizon desagertu ziren, baita lekeitiarrak ere.</p>

Transkripzioa

Eske geu be talan eon giñian orduan, hil zirian, Lekittarrak be galdu zirian.Ta gero esaten eben, zelan yata bat denbora zantarrak kanporatz ta, kanporatz ta, kanporatz.Ta pentsaten eben jentiak, igual, Frantzidxan edo, kontako eutsuen beste nonorek be ta, hamen edo, hor edo egongo zala, baiña lekittar bi hantxe galdu zirian; Likona eta Iñaki. Gero, geure aurrian bizi zan Manuel, Manuel bizi zan geure aurrian; ha be hantxen, Sokorro baporin edo galdu zan ta...nHorrek danok e! Gauza trist... Holako tristiak izan zirian horrek, denpora tristiak.

Egilea(k): Olaia Garagarza Goienetxea (Lekeitioko institutua)