Eskolan piper egiten bazuten, egurra

Eskolan piper egiten bazuten, egurra <p>Eskolako materiala doan zen, baina bertan utzi behar izaten zen. Egunero joaten ziren eskolara. Eguen arratsaldez eta domekaz jai. Piper egiten zuten sarri. Gero, etxean eta eskolan egurra.</p>

- Eskolarako... ze eroaten zenduen zuek eskolara?
- Eskolara?... eskolak bertan emoten genduzen, ee… Kuadernu ta lapixa , ta liburuk be bertan leidu ta… gero kanporatzian itxi. Bertan. Bai, kuadernu ta debalde emoten [gaittuzen] .
- Eta eskolan egunero?
- Bai. Eskolara egunero. Eguen arratsaldian bakarrik, ta domekan , jai.
- Eta biharra eguenien be eskolara?
- Jaaa…, hori… segun. Ta lantzin behin e… eskolara ... E eskolara noia , ta hor zihar! Eskapata , gero ba… papela amari eruan ta “egueldixa “ edarrak gero… Lehenengo etxian ta gero berak , maixuak.

Egilea(k): Unai Gabiola (Lekeitioko institutua)