Olioa txitxarroaren tripekin

Olioa txitxarroaren tripekin <p>Gerra ostean, olioa txitxarroaren tripekin egiten zuten. 1942an margarina bidoi bat aurkitu zuten itsasoan eta horrek asko lagundu zien.</p>

- Ta gero oridxua bat be ez, oridxua eitten gendun txitxarrun tripako barruko koipiagaz.
- Bai.
- Haretxeaz eitten gendun jatekua ta... Salba eban asko kuarenta y tresa orduko, kuarenta y dosian atrapa genduzan, Julian ebillen motorista, bapora eiñ orduko Julian ebillen, ta topa genduan Sokorro ta orduntxe be Sokorroaz konpañian Julian. Ta topa genduan hogeta ez dakit zenbat goma ta barril bat margariñia.
- Aiba!
- Margariñia [...] bidoia egurrezko haulakuagaz topa genduan.
- Aiba!
- Mekauen, harek emon eban /emoban/ exitua, dios! Patata brijiduak [...]. Baiña gogorrao pasaten zan, brijidu ta marmittakua be beragaz. Ta marmittakua einda, hasten giñin jaten ta igual atuna kendu igual, atuna kendu ezkero ha erretira, erretira ein bir zan pixkatxu bat. Ta halako baten atuna barrura [...] zanian, ba.
- Atunak barrura ta.
- Atunak barrura ta preparaten gendun jaten ta sikatuta dana.