Itsasoko lana eta lehorrekoa

Lekeitio asko aldatu da. Berak ez zuen itsasoan lan egiteko tentaziorik izan, mareatu egiten zen eta. Lantegian sartzeko aukera izan zuen eta ondo atera zitzaiola dio.

- Asko aldatu da, Lekitto?
- Puf, total, goittik behera, goittik behera.
-Eta ba zuk e, ez ziñuan euki zuk e gogorik arrantzan eitteko-edo?
-Ez, ez nintzen, maria eitten nintzan, maria eitten nintzan, ez nintzen ee, lehena itsasora nahi eusten neuri be baiña, ee ez neban nahi, hantxe […] ta gero, ondo urte eustan, urten ebanin ia beste gauza bat nintzon, ezta?
-Itsasoko bizimodua zer da gogorraua, lihorrekua baiño?
-Ba gustaten jakonentzako ez, ze daoz pertsonak, baiña nitzako bai, nik ee ni maria eitten nitzan. Baiña beste batzuk ez, ta hantxe sartu giñun ta handixik aurrera edo bai.

Egilea(k): Lander Badiola (Lekeitioko institutua)