Legutio (Araba)

Elosua (Legutio) inguruko bideak

Elosua (Legutio) inguruko bideak. Inguruko bideei buruzko azalpenak ematen ditu, bakoitza nora doan, distantziak...

- Kamiño hau, karretera hau...?
- Ba... hor... hor juan leike beste, lasei "a"... Murgira; Murgia ta Murua ta Etxaguen ta [...] dana kamiño asfaltauta ointxe urte bi edo hiru ifin daurie kamiñu bat! Gure bozu Bitoridxera be, hemen, horti, segun nun juan… Txagorritxura juan bihar baozu, hortik daukozu kilometro bat edo bi, ta ensegida hartuten dozu... "eso", ensegida juaten da hori Bitoridxera be. Beti gitxi zirkulaziñoa ta bide ona. Apodakati, ba, hamar urte... edo… hamar kilometro ez dakit badauzen. Ta hemeti Apodakan e... zazpi edo xei, xei o zazpi ez daure allegetan; ta horti, hemeti Bitoridxera juateko, ba, hogetabost urte o… kilometro ein bihar da.
- Hogeitabost edo hamabost?
- Hamabost... ez! Hamabost Billerleti; hemeti hamar kilometro gehidxao.